TOERNOOI

Informatie

TOERNOOI INFORMATIE

Judoën kun je natuurlijk niet alleen tijdens de trainingen maar ook op toernooien. Er zijn elk jaar een aantal toernooien waar onze judoka’s met veel plezier aan deelnemen.

Hieronder staat een uitleg bij de verschillende toernooien. Kijk voor data eens in de agenda.

EIGEN TOERNOOIEN

Judoclub Drunen organiseert elk jaar zelf een aantal toernooien, waar soms ook judoka’s van andere clubs aan meedoen.

Het van Gent toernooi is een toernooi in het najaar. Dit toernooi wordt al meer dan 10 jaar gehouden en wordt mede gehouden om de oprichters van judoclub Drunen, meneer en mevrouw van Gent, in ere te houden. Dit toernooi is bedoeld voor judoka’s van beginnend met een witte band tot ervaren met een blauwe band.
Ook hebben we de clubkampioenschappen, die worden meestal ergens in maart gehouden. Dit toernooi bestaat alleen uit judoka’s van onze eigen club en is daardoor ook erg leuk om aan mee te doen.

Voor de toernooien die wij organiseren hebben we ook vrijwilligers nodig. Natuurlijk hebben we een betrokken bestuur, een aantal scheidsrechters met de nodige ervaring en een aantal andere vrijwilligers waar we al jaren op kunnen bouwen maar iedere vrijwilliger is nog steeds welkom. Ben jij of ken jij iemand die het leuk zou kunnen vinden om bijvoorbeeld met een toernooi achter een van de tafels te zitten? Geef dat dan aan ons door. Er kan rekening gehouden worden met de tafel waar je aan zit, bijvoorbeeld als je een ouder bent en je wil graag bij de wedstrijden van je eigen kind(eren) zijn. Verder leer je achter de tafel ook wat meer over de puntentelling e.d. bij judo wat het ook leuker maakt om de wedstrijden te zien. Daarnaast is de judoclub hiermee ook nog eens enorm geholpen!
Doorgeven van vrijwilligers kan aan de Technische Commissie.

TOERNOOIEN BIJ ANDER CLUBS

Verder zijn er ook nog een aantal toernooien bij andere clubs waar wij ieder jaar weer naartoe gaan. Hieronder kun je daar wat meer informatie over vinden.
De toernooien met 3 en 4 sterren zijn toernooien voor wat meer gevorderde judoka’s maar de 1 en 2 ster toernooien zijn (ook) voor beginnende judoka’s geschikt.

Maand                     Naam toernooI                         Plaats                      Graduering

Januari                    Langstraattoernooi                  Kaatsheuvel                    *

Februari                   Kruikentoernooi                        Tilburg                           **

Maart                       Clubkampioenschappen         Drunen                            *

April                         Jeugddag Budospelen             Gilze                              **

Oktober                    Amerhaltoernooi                      Made                            ***

November                Van Gent toernooi                   Drunen                           *(*)

Hele jaar door         Hajimé vaantjestoernooien   Waalwijk                       (*)

De Hajime vaantjes ontmoetingen die maandelijks in Waalwijk worden gehouden zijn geschikt voor beginnende tot licht gevorderde judoka’s. Er is op deze website een aparte pagina met verdere uitleg over deze ontmoetingen en actuele scores van onze deelnemende judoka’s. Zie daarvoor de Hajime-pagina.

Wil je aan een toernooi meedoen maar je bent nog niet ingeschreven? Vraag dan een inschrijfformulier aan de (hulp)trainer of stuur een mailtje naar de technische commissie.

Graag ingevuld uitprinten, ondertekenen en bij de training inleveren.