EXAMENS

Exameneisen 

Hieronder zijn de exameneisen te vinden zoals die voor de judoka’s van JC Drunen gelden. Onder de exameneisen staat ook nog beschreven hoe een examendag ongeveer verloopt. Heb je nog niet zo vaak examen bij ons gedaan? Lees het dan zeker even door en stel je vragen gerust aan een van de trainers/assistenten.

Om te bepalen welke exameneisen voor jou van toepassing zijn kies je de kleur band die je vanaf nu het eerst gaat halen dus bijvoorbeeld:

  • Een judoka met een witte band en een gele slip die examen gaat doen voor een volgende slip: kies de exameneisen voor gele band.
  • Een judoka met een oranje band zonder slip die examen gaat doen voor groene slip: kies de exameneisen voor groene band.

Daarnaast moeten judoka’s vanaf groene band ook een onderdeel ‘Kata’ demonstreren.
De eisen zijn als volgt:

  • Voor de groene band moet de judoka de eerste serie van het Nage-no-kata demonstreren, zowel rechts als links.
  • Voor de blauwe band band moet de judoka de eerste en tweede serie van het Nage-no-kata demonstreren, zowel rechts als links.
  • Voor de bruine band moet moet de judoka de eerste, tweede en derde serie van het Nage-no-kata demonstreren, zowel rechts als links.

Dit zijn eisen die wij binnen Judoclub Drunen hanteren. De exameneisen vanaf zwarte band zijn landelijk vastgelegd.

Maar hoe gaan examens er nu aan toe bij Judoclub Drunen?


JUDO-EXAMENS

Twee keer per jaar houdt Judoclub Drunen examens tijdens de gewone les. Meestal zijn deze vlak na de kerstvakantie en vlak voor de zomervakantie. Elke judoka krijgt een aantal weken van tevoren een envelop waar op staat voor welke band of slip hij op mag. Controleer goed of de gegevens op de envelop kloppen. Op de examendag neem je de envelop met het geld voor de slip/band mee. Bij binnenkomst betaal je eerst. De envelop houd je bij je, die geef je later aan de examinator. Samen met een andere judoka ga je met een examinator ergens op de mat staan. Je laat de technieken zien die de examinator vraagt. Als jullie klaar zijn mogen jullie aan de kant gaan zitten en wachten tot iedereen is geweest. Er zijn heel veel judoka’s tegelijk bezig dus het zal niet erg lang duren. Aan het einde van de les krijg je de slip of band uitgereikt.