TRAINERS

Judoka’s Judoclub Drunen

TRAINERS EN ASSISTENT TRAINERS

Het belangrijkste zijn natuurlijk de judolessen. Judoka’s kunnen trainen op verschillende dagen en in verschillende groepen. Iedere groep is ingedeeld naar leeftijd en niveau. Daarnaast zijn er wekelijks enkele extra trainingen voor bijvoorbeeld de wedstrijdjudoka’s of degenen die naar hun zwarte band willen halen.

Hieronder staat van iedere trainer en hulptrainer een korte introductie. Daaronder is een overzicht te vinden van alle zwarte banden behaald bij Judoclub Drunen.

Rens van Stigt

Rens van Stigt

Judo Leraar B (Niveau 4)

VAARDIGHEDEN:

 • Judoleraar B (niveau 4)
 • Jiujitsuleraar A (niveau 3)
 • 3e dan judo
 • 2e dan Jiu Jitsu

Rens is op 6-jarige leeftijd begonnen met judo bij Judoclub Berkel – Enschot ‘Ten Shi’. In 1999 was hij een van de eersten van deze judoclub die zijn zwarte band behaalde. Rens wilde verder in de judosport en volgde de opleiding judoleider. In 2002 kwam hij toenmalig JC Drunen trainster Linda van Stokkum tegen tijdens een judovakantie op Ile d’Oleron in Frankrijk en sprak af dat hij bij haar stage mocht lopen voor de cursus judoleraar A. Na zijn stage heeft Rens nog enkele keren de judolessen van Linda in Drunen vervangen en in 2006 volgde hij Mark Sars op en werd de hoofdtrainer van JC Drunen. In 2010 behaalde Rens het diploma judoleraar B en inmiddels heeft hij al een aantal van onze judoka’s begeleid naar de zwarte band en hoger. Daarnaast zet hij zich ook in voor de G-judoka’s binnen onze club.

Michiel van Hooft

Michiel van Hooft

Judo Leraar B (Niveau 4)

VAARDIGHEDEN:

 • Judoleraar B (niveau 4)
 • 4e dan judo

Michiel is op 12-jarige leeftijd met judo begonnen bij Judoclub Drunen onder judonestor Jan van Gent (8e dan). Toen Michiel zijn zwarte band haalde, is hij gaan assisteren: eerst bij de lessen van Linda van Stokkum en kort daarna in de lessen van Mark Sars. Na een groot aantal jaren geassisteerd te hebben, is Michiel toch maar begonnen aan de opleiding judoleider waarna hij doorging voor judoleraar A. Inmiddels is Michiel een van de vaste gezichten op de vrijdagavond en heeft hij ook een aantal jaar de technische commissie van het bestuur gedaan.

Charlotte Schipperen

Charlotte Schipperen

Judo Leraar A (Niveau 3)

VAARDIGHEDEN:

 • Judoleraar A (niveau 3)
 • 2e dan judo
Mark van Tessel

Mark van Tessel

Judoleraar A (niveau 3)

VAARDIGHEDEN:

 • Judoleraar A (niveau 3)
 • 2e dan judo

Mark heeft de eerste beginselen van het judo geleerd in Swifterbant in de Flevopolder. Daar deed hij al vrij veel mee aan wedstrijdjes. Hij ging studeren in Groningen, waar hij bij de Mattekloppers verder ging met judo. Ook hier deed hij mee aan wedstrijden en de trainingen bij deze club waren ook voornamelijk op wedstrijdjudo gericht. (De trainer die Mark toen had is later nog bondscoach bij de dames geworden). Na zijn studie stopte hij enige tijd met judo, maar na zijn verhuizing naar Brabant wilde hij het graag weer oppakken. Hij meldde zich aan bij Judoclub Drunen en wierp al zijn judomaatjes al snel door de mat. Hierdoor werd Mark gevraagd om af en toe de wedstrijdtraining te verzorgen. Tot 2016 gaf hij afwisselend met Marijn de wedstrijdtraining. Sinds 2016 is de wedstrijdtraining op dinsdag en geeft Mark naast deze groep ook een andere groep judoka’s wekelijks les.

Remco Tabbers

Remco Tabbers

Dojo-assistent in opleiding (niveau 1)

VAARDIGHEDEN:

   • Dojo-assistent in opleiding  (niveau 1)
   • 2e dan judo
Joey van Alphen

Joey van Alphen

Judo-leider (niveau 2)

VAARDIGHEDEN:

 • Judo-leider (niveau 2)
 • 1e kyu judo